Adelin Petrișor - Războaiele mele

Adelin Petrișor - Războaiele mele

Titlu: Războaiele mele
Autor: Adelin Petrișor
An publicare: 2010

Iugoslavia, Irak, Liban, Afganistan, închisoarea Guantanamo. Zone de conflict fizic și psihic, locuri unde nu ai vrea să te afli fără a avea un scop, zone unde pământul mustește de sânge și unde comportamentul social este diferit. Îl admir personal pentru cariera pe care și-a ales-o și pentru modul în care s-a luptat pentru a-și desăvârși meseria. Pentru un corespondent de război român, el a trebuit câteodată să sfideze lucrurile impuse de organizațiile cu care colabora și să își folosească cunoștințele pentru a-și atinge scopurile.

Din Războaiele mele am rămas cu un gust amar față de televiziunile din România. Singurul gest potrivit pentru structurile mass-media din ziua de azi este să îi scuipi pentru incapacitatea lor de a fi profesionali, de a deschide minți în loc să le prostească, de a crea un cult demn de respect.

Ca și corespondent de război, Petrișor este românul care a avut plăcerea, ironic de altfel, de a vedea lururi inedite (de a te afla la momentul potrivit în locul potrivit, de a sfida sorțile) și de a intervieva oameni influenți (Yasser Arafat, Ehud Barak, Benjamin Netanyahu, ayatolahul Mohamed Fadlallah, liderul spiritual al Hezbollah etc). Povestirile lui par rupte din filme, însă simplitatea cu care le povestește accentuează  realitatea contemporană pe care mulți alegem să o ignorăm.

More info:
"Războaiele mele" pe Wikipedia"Războaiele mele" pe Shelfari"Războaiele mele" pe Goodreads

2 thoughts on “Războaiele mele

  1. Am citit Țara cu un singur gras. Realitatea descrisă simplu, aproape laconic, e înspăimântătoare, te face să te revolți, dar și să răsufli cumva ușurat că noi am scăpat de pericolul comunismului și al maniei grandorii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Blue Captcha Image Refresh

*