Hiroshi Sakurazaka - All You Need Is Kill

1

Titlu: All You Need Is Kill
Autor: Hiroshi Sakurazaka
An publicare: 2004

Când repeți un interval de timp de foarte multe ori, același de fiecare dată, evenimentele prin care treci devin filmul din seara trecută. Vezi cum este să ai același prânz timp de un an, sau cum, dacă ai nevoie de un obiect de la o persoană necunoscută, va trebui să o cunoști iarăși la fiecare reluare a zilei. Seamănă cu ideea unei încarcerări, gratiile fiind timpul și celula fiind moartea ta. Totul este anticipat, singura variabilă fiind tu, unicul care poate perturba ordinea.

Cumva, povestea este mai întâi din perspectiva unuia, apoi trece la altul și spre final cele două se îmbină și devine ceva omogen. Secționarea cărții îți prezintă, sub forma unor relatări din trecut, multele din lucrurile pe care nu le înțelegi.  Mi se pare minunat ca ele să devină un melanj spre final, pentru că din perspectiva lor totul este învăluit într-o mare de singurătate. Cam așa ajungi să te simți după ce realizezi că au trecut nu știu câte  zile de când tu faci același lucuru și nu îl poți împărtăși cu altul. Nimic nu se leagă cu alții și oricui i-ai spune și orice s-ar întâmpla, te vei trezi înconjurat de oameni care nu mai au trecut. Să fii singurul care are în memorie ziua precedentă este înfricoșător. O singurătate sășietoare…

Mai este ceva, un lucru pe care abia la final l-am descoperit. Cartea pare ca un joc.

I’m familiar with “Groundhog Day.” Before I began writing, I looked up existing works with loop story lines. My book was inspired by an online account written by a video-game player. I read such comments as, “I messed up and my character died. Damn it! I’ll do better next time.” I thought about writing a story based not on the idea of a person playing a video game but on a hero being played over and over in a game. That seemed like a good model for a story to write.

All you need is kill. Titlul mi se pare fantastic. Adaptarea pentru ecrane a nuvelei este chiar Edge of Tomorrow. Da, ăla cu Tom Cruise! Nu l-am văzut încă, dar urmează să.

More info:
"All You Need Is Kill" pe Wikipedia"All You Need Is Kill" pe Shelfari"All You Need Is Kill" pe Goodreads

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Blue Captcha Image Refresh

*