Josh Malerman - Bird Box

1

Titlu: Bird Box
Autor: Josh Malerman
An publicare: 2014

Oameni înnebunesc, ucid şi se sinucid. Iniţial persoane aleatorii, vecinul tău sau fratele sau bătrânul pe lângă care treci zilnic. Urmează perioada de tranziţie – negare, presupuneri de paranoia sau de isterie în masă. Treptat, neavând nicio altă explicaţie logică, realizezi că ceva de afară, ceva străin te poate face să îţi pierzi mintea şi viaţa. Bun venit în noua ta realitate: baricadat în spatele zidurilor, plăcilor de carton sau oricărui alt obiect care-i ţine afară. Pe cine, nici tu nu ştii.

Uiţi cum arată culorile şi cum să te mişti liber. Îţi înveţi copiii cum să se trezească şi să trăiască cu ochii închişi. Cum să audă, nu cum să vadă. Iei în considerare opţiunea de a-i orbi imediat după ce se nasc.

Ăsta este universul imaginat de Josh Malerman în Bird Box,  carte publicată în 2014. Este un roman post-apocaliptic, horror. Seamănă puţin cu ce scrie Stephen King, dar contextul şi stările psihologice cu care poţi empatiza îl aduc mai aproape de realitate, îl fac mai înfricoşător. Dacă vrei să experimentezi starea pe care ţi-o provoacă romanul lui Malerman te poţi uita la videoclipul piesei Just, de la Radiohead. Ascultă şi versurile. Mi-a revenit în minte tot timpul cât am citit cartea. Patru minute sunt suficiente – you do it to yourself.

Bird Box se citeşte uşor şi rapid. Este una din cărţile care m-au prins şi m-au ţinut cu sufletul la gură până la ultimele pagini. Te va duce la extreme şi te va face să te gândeşti la reacţii augmentate.

It’s better to face madness with a plan than to sit still and let it take you in pieces.

More info:
"Bird Box" pe Goodreads

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Blue Captcha Image Refresh

*