Patrick Modiano - În cafeneaua tinereții pierdute

1

Titlu: În cafeneaua tinereții pierdute
Autor: Patrick Modiano
An publicare: 2007

Am dat în librărie peste Modiano și cum tocmai ce luase Nobel-ul, am zis să încerc. La început cu scepticism dar pe măsură ce citeam cu entuziasm.

De mult nu mi s-a întâmplat să citesc o carte dintr-o suflare. Nu am lăsat-o din mână până nu am terminat-o (bine că nu e prea mare!). Povestea unei tinere fete, Louki, în Parisul anilor ’60. Până aici nimic spectacular, dar felul autorului de a scrie m-a făcut de multe ori să mă opresc și să reflectez asupra celor tocmai citite. Nu se citește ușor și povestea este destul de încâlcită. Toată acțiunea se petrece în jurul fetei, dar caracterul ei este deslușit prin ochii mai multor personaje care au un rol important în viața ei, soțul, tipul de care se îndrăgostește la o întâlnire ciudată, prietena ei cea mai bună cu relații ciudate, diferiți oameni dintr-o cafeneaa€… Cafenea în care devine o prezență constantă fiind refugiul ei față de sine însăși.

Evenimentele escaladează destul de rapid, finalizându-se într-un mod tragic și destul de neașteptat, dar asta face parte din farmecul cărții.

More info:
"În cafeneaua tinereții pierdute" pe Wikipedia"În cafeneaua tinereții pierdute" pe Goodreads

0 thoughts on “În cafeneaua tinereții pierdute

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Blue Captcha Image Refresh

*