Robert Kirkman - The Walking Dead

The Walking Dead

Titlu: The Walking Dead
Autor: Robert Kirkman
An publicare: 2003

Anul ăsta mi-au trecut prin mână mai multe comic book-uri, unele din România, Profeția urbană (Robert Obert) și Zbeng & Zbântui (nuvelă grafică de Raluca Dragomir), dar și unele mai mult sau mai puțin cunoscute. Încet, încet, lumea benzilor desenate își face loc și în cultura noastră urbană.

În 2014 în București s-au desfășurat două ediții Comic Con, cel din mai și Ice Comic Con, unde s-a și  lansat varianta Ro a The Walking Dead.

The Walking Dead este  Robert Kirkman ca scriitor și Tony Moore ca artist. Noua varianată păstrează benzile originale, fiind schimbate doar bulele de text. Interesantă inițiativă, poate pentru că o dată ce se apucă să le publice, parcă îmi și vine să le colecționez. Aș prefera originalul, dar faptul că vor apărea bilunar nu mi se pare deloc un lucru de ignorat.

Îmi place! Îmi place să este monocromă și intensă, are dramă și glume, are faze la care tresari. Nu pun peste faptul că există și serie de film și jocul de la Telltale Games și toată nebunia cu zombie din ultima vreme. Mă bucur de comic ca un copil, ignorând restul. Mă încântă ideea, dezvoltarea ei și felul în care privești desenele. Nu se compară cu nici una din cele de sus. Are o notă personală mult mai amplă. Și este ca o carte!

La Ice Comic Con am avut plăcerea de a achiziționa un poster Adventure Time, care abia acasă am realizat că este semnat de Ortego însuși. Data viitoare am să acord mai multă atenție standurilor…

PS: ATTENTION! EXPLICIT CONTENT! ^_^

More info:
"The Walking Dead" pe Wikipedia

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Blue Captcha Image Refresh

*