Varujan Vosganian - Cartea Șoaptelor

Varujan Vosganian - Cartea Șoaptelor

Titlu: Cartea Șoaptelor
Autor: Varujan Vosganian
An publicare: 2009

Acum, după ce am terminat de citit “Cartea Șoaptelor”, stau și mă gândesc: cum e posibil ca să aflu de cartea aceasta de la un neamț? A fost foarte puțin promovată la noi? Și dacă da, de ce? Sau, sunt eu foarte ignorantă de nu am auzit de ea? Oricare ar fi motivul, mă bucur că am dat peste ea.

Cartea șoaptelor este cartea despre lucruri nespuse, despre patimile traite si simțile ale armenilor în timpul războaielor și a perioadei comuniste. Poate fi catalogată atât ca o carte de istorie sau ca un jurnal. O carte din care ai multe de învățat despre natura oamenilor, despre sacrificiu, despre dragostea de neam și obiceiuri, despre negoț, despre viața în Bucureștiul anilor ’60, despre credința armenilor si nu numai…

 ”Despre mai multe lucruri nu aveam voie sã vorbesc. Dar mai ales, cu strașnică amenințare, n-aveam voie să spun nimănui, nici la grădiniță, nici vreunui necunoscut, că la noi în casã se vorbește, uneori, în șoaptă.”

Ce m-a surprins cel mai mult este ușurința cu care se citește cartea. Scrisă coerent și fluent, simți că autorul este în fața ta și îți povestește o întâmplare.

More info:
"Cartea Șoaptelor" pe Shelfari

2 thoughts on “Cartea Șoaptelor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Blue Captcha Image Refresh

*