Jodorovsky’s Dune (2013)

Jodorovsky's Dune

Titlu: Jodorovsky’s Dune
Regizor: Frank Pavich
An apariție: 2013

Mă mâhnește incapacitatea unor mari trust-uri de a acționa sub deviza valorilor artistice și inovatoare. Complexitatea, originalitatea si progresivitatea ideilor din Dune-ul lui Jodorovsky și a armatei lui de artiști s-a dovedit a fi un izvor pentru generațiile viitoare de filme.

Pink Floyd și Magma pentru muzică, H. R. Giger (care a reușit să schițeze niște lucruri extraordinare) și Jean Giraud pentru decor și personaje, Dan O’Bannon – efecte speciale, Salvador Dalí, Orson Welles, Mick Jagger, Gloria Swanson, David Carradine și Brontis Jodorowsky, ca distribuție.

Nematerializat în peliculă, însă existent într-o carte cât o enciclopedie, în care se găsesc cadrele, dialogurile și cele necesare, Jodorovsky’s Dune este cel mai reușit film nevizionat de care am avut parte. Și pentru că vorbim de același care a regizat The Holy Mountain (categorisit mindfuck), Santa Sangre și El Topo, nu te aștepta ca povestea lui Herbert să curgă la fel ca lectura. Vorba lui: “You can’t make a masterpiece without madness.

PS: oricât de mult îl apreciez pe Lynch, abordarea pe care a avut-o pentru Dune este o mizerie care a ucis o carte fenomenală.

Multumesc tricks pentru recomandare.

More info:
"Jodorovsky’s Dune" pe Wikipedia"Jodorovsky’s Dune" pe IMDb

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Blue Captcha Image Refresh

*