When We Were Kings (1996)

When we were kings

Titlu: When We Were Kings
Regizor: Leon Gast
An apariție: 1996

Sportul de performanță devine artă atunci când cel care îl practică se dezvăluie și atunci când oameni precum Don King există și se implică, indiferent de motive sau de personalitate. Pentru a face ceva precum The Rumble in the Jungle și Thrilla in Manila este absolut necesar să ții cont de următorul lucru: you don’t need eyes to see, you need vision. The Rumble in the Jungle este istorie. Pe lângă, mai este și strategie, o luptă trup și minte, unde pe lângă cei doi pugiliști, întreaga lume se află în ring. Și multe altele! Și nu rămâne la cei cinci milioane de dolari primiți de cei doi gladiatori, probabil a fost cel mai insignifiant lucru din toată afacerea.

Nu știam foarte multe despre Ali, în afară de faptul că a fost un pugilist extraordinar. Acum, când ascult Muhammad Ali, înțeleg mult mai bine ce Maxwell Fraser spune. Nu știam nici despre George Foreman sau Joe Fraizer. Acum știu și privesc cu alți ochi.

A thing to ponder: pierzi în ring și următorii doi ani ești în cel mai adânc abis în care te-ai aflat vreodată. Apoi ieși alt om. Nu este ficțiune, este cel învins.

Soundtrack de culoare și nu numai.

More info:
"When We Were Kings" pe Wikipedia"When We Were Kings" pe IMDb

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Blue Captcha Image Refresh

*