Encounters at the End of the World (2007)

Encounters at the End of the World

Titlu: Encounters at the End of the World
Regizor: Werner Herzog
An apariție: 2007

Ce poate nutri Antarctica, polul unde punctele cardinale își pierd noțiunea de sud? Totul, mult amplificat și veritabil, mult peste cotidianul continentelor dezghețate.

Herzog este un documentarist care se implică cu totul în film, îl trăiește și îl transmite mai departe. Regizor, narator, cel care antrenează discuțiile, cel care oferă o altă perspectivă pentru elementele relatate, leagă vizual, verbal și muzical traiul pe un strat de sute de picioare de gheață, pe marginea craterului unui vulcan activ, sub gheață și în apă. Singuratate, liniște, nebunie, pasiune, gheața care neîncetat se află în mișcare.

Peter Zeitlinger, ochii din spatele lentilei: ”[...] the interrelations between music, cooking and film making. All of these three forms of expressing life obey the same rules: composing and perceptions in the course of time.” ca și perspectivă asupra actului de creație în imagini pare ca o rețetă culinară delicioasă. Cadrele lui suprind disperare, uimire, social, sunet, mișcare…

Prepare to get your brain scattered! Poveștile celor de acolo întind coarda realului înspre SF și fantasy, un amalgam intens de trăiri, gânduri și situații.

Mulțumesc Alin pentru recomandare.

More info:
"Encounters at the End of the World" pe Wikipedia"Encounters at the End of the World" pe IMDb

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Blue Captcha Image Refresh

*