Black Mirror (2011)

1

Titlu: Black Mirror
Regizor: Charlie Brooker
An apariție: 2011

All you psychos, take a look at this!!!

Trei episoade pe sezon, ca o colecție de povestiri. Are două sezoane complete și din al treilea un Christmas Special, lansat în decembrie 2014. Dezvoltă o realitate pe episod, nu au personaje comune și nici continuitate în poveste. Intri într-o buclă de SF tehnologic și perspectivele pornesc de la realitatea actuală.  Pe tot parcursul se fac niște legături bolnave. Neat way to spend a Saturday!

Primul sezon:

The National AnthemCharlie Brooker, 4 decembrie2011

Fifteen Million MeritsCharlie Brooker & Konnie Huq, 11 decembrie 2011

The Entire History of YouJesse Armstrong, 18 decembrie 2011

(titlu episod, creator, release date)

Internetul și tehnologia. The  world wide web, arma care se  autoîntreține, o mașină de calcul that feeds on users, tehnologia care vine să susțină nevoile mașinăriei și pe ale indivizilor. Starea perpetuă de conectare la tehnologie, gesturile pe care le dezvolți pentru a o integra delicat în rutina de zi cu zi. Black Mirror pare bucăți din secolul XXI cu Marilyn Manson pe fundal.

Fuck this, fuck you, when did you fuck him, fuck a pig, fuck this life, I will fucking kill you, I wanna see you fucking him, fucking lemon, fuck you for sitting there, you could fill that pussy with honey and I still would’t fuck it. Scenele de sex sunt dereglate, tehnologizate, dinamica relațiilor umane este fie tesionată de întâmplări externe, fie este privată de un natural, fie s-a dezvoltat pe baza unui social nou.

Totul pare un ecran uriaș, o oglindă neagră. Un corespondent al lui A Scanner Darkly al lui Dick. Scrolling down on our lives.

Al doilea sezon:

 Be Right BackCharlie Brooker, 11 februarie 2013

White BearCharlie Brooker, 18 februarie 2013

The Waldo MomentCharlie Brooker, 25 februarie 2013

(titlu episod, creator, release date)

Următoarele trei episoade vin cu o nouă abordare. Dispare fuck, apare shit. Mi-a adus aminte de faza cu We now control the horizontal and the vertical. Lucrurile care ne pot ajuta, ne pot distruge, sau ce posibilități aduce lumea nouă și cum poti manevra realitatea. Nici unul din episoade nu a adus ceva cu totul nou și te poate pierde la unele faze. Dramă, tensiune, manipulare, entertainment.

Al doilea sezon:

White Christmas – Charlie Brooker, 16 December 2014

(titlu episod, creator, release date)

Îl las pentru deliciul personal al fiecăruia.

Episoadele sunt structurate în părți și este bine să râmâi în monitor și după primul text al genericului de final, unele dintre ele având un final prelungit cu un minut, sau ceva de genul. Unele se pot viziona și pe Youtube, dar nu știu pentru cât timp sau de ce.

More info:
"Black Mirror" pe Wikipedia"Black Mirror" pe IMDb

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Blue Captcha Image Refresh

*