Paprika (2006)

Paprika

Titlu: Paprika
Regizor: Satoshi Kon
An apariție: 2006

Everything’s a remix. Este o constatare general valabilă, o referință către Paprika de scene și câteva idei întâlnite în alte pelicule. Înainte de Inception a fost Paprika, iar acest lucru este evident în familiaritatea scenelor regăsite în animație cât și in miezul ideii.

Ca tehnică grafică găsești că trupurile nud aleg să le deseneze asexuate, decorul este accentuat până aproape de real, pe când personajele sunt schițate prin altă tehnică, nefinisate. Mă duce cu gândul la The Japanese Love Industry, la o fascinație evidentă a născocirilor fanteziste.

Retușează caracterul destructiv al omului, renunță la sexualitatea indivizilor și consolidează cultul mașinăriilor. Însăși muzica Paprika este produsul unui singing voice synthesizer pe nume Lola, plus ideea aparatului care se conectează la individ care știe să digitalizeze succesiunile de imagini și acțiuni prin care subconștientul se manifestă. Are scene vizuale care te bagă și te scot din realitate-vis-realitate-vis până admiți că nici tu nu mai știi care cum este.

Halucinant în imagini și în personaje, uneori prezentând disgrațiosul, alteori farmecul.

O daptare  după nuvela autorului japonez Yasutaka Tsutsui (Paprika, 1993).

More info:
"Paprika" pe Wikipedia"Paprika" pe IMDb

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Blue Captcha Image Refresh

*