ENVIRONMENTS - Ascuns

1

Album: Ascuns
Artist: ENVIRONMENTS
Data lansării: 16 November 2015

ENVIRONMENTS : Ștefan Panea – muzică (music), Alex Ghiță – percuție (drums), Marius Costache – zgomot (noise). Urmăream cu interes luna octombrie pentru lansarea Environments, însă perioada a fost nefastă având în vedere evenimentele din octombrie. Am ajuns la un concert de-al lor mai vechi și mi-au plăcut. Un joc de imagini, senzații și zgomote. Direct de la ei sună de genul : „un suport sonor pentru o experienţă cinematică lipsită de prezenţa umană”. Poate și de asta au cântat după un panou.

Pe Ascuns  au ales să îl scoată și în format CD. Pe Fraktal îl poți găsi doar pe vinil și în format digital și pentru piesa 5 () la corzi este Mathieu Vandekerckhove, băiatul de la Amenra, Syndrome, Kingdom, C-O-R.

Să suprinzi senzațiile produse de zgomot înseamnă să poți descrie o stare deja existentă dar amplificată, sau să spui despre locul unde te duce spre ceva nou. Este emoție transmisă prin vibrație, are doar sunete. Ascuns este puternic vizual, ironic având în vedere numele pe care îl poartă. Găsesc o referință în literatură la Isaac Asimov și Catârul care suflă într-un instrument ce generează imagini.

Ascuns, Nativ, Crud, Sine, Frânt, Foma, Departe și Empat. Foma mă duce la Soma lui Aldous Huxley și Minunata lume nouă unde ești programat să fii într-un anume fel, strict și ireversibil. Empat înspre Philip K. Dick și lumile dereglate senzorial și sentimental, unde lucruri pe care le vezi nu știi dacă sunt sau nu acolo și ești curios de ce se poate ascunde sub un văl de iluzie.

De când îl ascult am realizat că am început să folosesc deseori crud în limbaj.

More info:
Site oficial "ENVIRONMENTS""Ascuns" pe Bandcamp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Blue Captcha Image Refresh

*