Implant Pentru Refuz - Cartography

1

Album: Cartography
Artist: Implant Pentru Refuz
Data lansării: 06 March 2015

Începem articolele la comun!

tricks

Povestea cu Implant Pentru Refuz a început în 2003, după o conversație sumară din care a reieșit că vreau să ascult ceva complex, românesc, și nu găsesc. Am primit albumul Oameni fără fetze, l-am ținut pe repeat în player până mi-au intrat toate piesele în minte și-n suflet, de unde nu le-am scos nici astăzi.

Așteptam cu nerăbdare Cartography, mai mult ca pe oricare alt album. Din 2010 eram curioasă ce vor mai scoate băieții, cum va suna și în ce limbă vor cânta. Am primit piesele de pe album acum o săptămână și de atunci le ascult întruna. Probabil asta va fi o constantă până la concertul din București, de pe 4 aprilie.

Sunt multe surprize plăcute pe album iar melodiile curg lin și se îmbină perfect. Pasajele brutale sunt încrucișate cu poveștile lui Vita, mă fac să-mi doresc în același timp să reascult o piesă și să trec la următoarea. Până acum fiecare din ele mi-a devenit favorită pentru o perioadă, iar întregul album m-a lovit la fel de tare ca primul pe care l-am ascultat de la ei. Muzica celor de la IPR îmi evocă mereu imagini mentale puternice, fiecare melodie ar putea fi ilustrată ca o nebuloasă, variind între stilul lui H.R. Giger și cel al lui Jacek Yerka.

Cartography trebuie ascultat de la cap la coadă, apoi ascultat încă o dată și redescoperit până se completează toate teritoriile albe de pe hartă.

thre4t

Anul trecut, IPR a susținut un concert în Fabrica. A fost pentru prima oară când am ascultat piese de pe Cartograpy și țin minte că m-au hipnotizat. Și pentru cei care au fost la GuerriLIVE Radio Session, concertul organizat de Radio Guerrilla a avut un efect bun pentru campania de pe platforma We Are Here.

Când au terminat de înregistrat albumul, au trimis piesele celor care au participat la crowdfounding, un preview înainte de lansare, fapt care pe mine m-a bucurat enorm. Și pe motiv că “Băăăăă, e ultimu’ IPR!!!”, l-am dat și câtorva prieteni să-l asculte.

M-a hipnotizat iar, de data asta atât de tare că încă îl ascult și parcă piesele trec prin mine. Și în tot procesul ăsta, sedimentează la ideile pe care deja le am în cap. Găsesc că este un album cu mesaj care pe mine m-a prins.

Îmi par versuri profetice și cu instrumental SF: patimă, ură, faimă, ciumă, sevens shades, march, resursă, guvern, sociale. E sacadat sunetul, e ca o unealtă, te bate până te face ceea ce dorește.

Finalul albumului în schimb m-a deconectat și  nu mi-a plăcut asta.

Abia aștept concertul de anul ăsta din Fabrica.

More info:
Site oficial "Implant Pentru Refuz"

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Blue Captcha Image Refresh

*