Negative Core Project - Silence is Betrayal

1

Album: Silence is Betrayal
Artist: Negative Core Project
Data lansării: 25 April 2015

Putem să nu mai dăm frâu izvorului de mizerii din cap asupra lumii?! E o chestie de alegere. În loc să dorești a obține un suicid în masă, poți decide să construiești ceva. Înțeleg perfect motivul pentru care unii aleg să abordeze o exprimare violentă prin artă, pentru că vom ajunge într-un punct în care nu vom mai ști ceea ce înseamnă să fii un individ fericit și liber. The pornography of power, cum a zis Zimbardo, cu un outcome de Borg Collective, unde ne vom identifica într-o Matrice, I am Seven of Nine. Treci prin album ca să ajungi la intro și îți vine să urli că nu mai poți!!!

Sunt trei referințe cinematografice și un TED Talk pe album: intro-ul (The Network, care te integrează fain în atmosferă şi te pregăteşte cumva de beat-ul albumului), interlude (Morpheus din The Matrix combinat cu Zimbardo – The Psychology of Evil) și piesa Borg (Star Trek, The Borg Collective). Toate abordează ideea de libertate individuală, constrângere și manipulare de mase, rebeliune.

Vreau să mai adaug că:

  • Save the Fucking Puppies, ca nume de piesă, are o poveste în spate care a pornit de la un prank al lui Bordea (interviu Filip Brunet (Negative Core Project) vs. Bordea); într-o bulă de informații în timpul interviului apare falsa informație că următoarea piesă NCP se va numi Save the fu***g Puppy. În cazul acesta, titlul a găsit piesa. Dacă nu mă înșel, piesa face parte dintre primele piese live cântate publicului cu mult înaintea lansării albumului. Cel mai mult am ascultat Save the Fucking Puppies, Borg şi Fingers Change Color (piesă care începe cu o nouă încercare pentru voce din partea lui Filip).
  • Walking Among Giants are intro de Pantera roz.
  • Amprenta literară SF a lui Mihai Dincă (Președintele spațiului) se poate percepe pe instrumentalul cosmic care apare pe unele din piese. Dacă ai albumul, citește și  mulțumirile din booklet.
  • Pare să existe o continuitate de la o piesă la următoarea, până la un anumit punct.
  • Global Shutdown sună a altceva. E o combinație de mai multe voci și mai multe filme ;) .

Ca un rezumat pentru album, reproduc vorba unui NCP-ist: Doamne, ferește-te!

More info:
Site oficial "Negative Core Project""Silence is Betrayal" pe Bandcamp"Silence is Betrayal" pe Amazon

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Blue Captcha Image Refresh

*