robin and the backstabbers - arhanghel’sk

1

Album: arhanghel’sk
Artist: robin and the backstabbers
Data lansării: 08 May 2015

nu am să încerc să spun că acest album e mai bun sau nu ca primul, pentru că nu cred că sunt eu acela care să facă asta. sunt piese  pe care îți vine să le asculți prin grădină, într-o duminică însorită, la un priveghi, în timp ce răsfoiești ziarul dimineața sau atunci când te gândești la oameni.

n’am să zic nimic nici despre versuri, tot secretul muzicii ratb e în versuri și pot însemna altceva pentru fiecare… ascultă la ce zice, e o joacă din poezie. de fapt robin nu cântă, recită versuri pe muzică.

nici despre a ce îmi sună acest album nu am să zic mare lucru. influențele sunt multe, enorm de multe, ascultă doar cu foarte mare atentie!

dar, dacă stalingrad e un album care te prinde și te trezești fredonâdu’l pe stradă, aici nu mai e așa… e mult mai pretențios. și mai selectiv aș zice, ba chiar apăsător câteodată. deși regăsesc acel sentiment de tristețe care vine din singurătate, muzica aduce a ceva cald, te leagă de trecut, prezent și viitor.

mi se pare că e un roller coaster, cu suișuri și coborâșuri și de fiecare dată cand ajungi la final o iei de la capăt, sau ca nu e gata, ca mai urmeaza ceva…

în nici un caz nu mă gândesc aici la al treilea album al acestei trilogii, ci mă gândesc la el și la ultima piesă, imperatrix, care se termină exact cum începe albumul și te intorci fără să vrei la prima piesă. “hidden track’ul” te aduce undeva la mijlocul lui…și totuși, unde e finalul???

îmi vine să zic că stalingrad e finalul, exact așa și începe, ca și când totul se termină și vladivostok va fi de fapt începutul trilogiei!

s’a potrivit de minune că, atunci când potriveam ceasul de pe birou, a intrat piesa 11 care răsuna în urechi în timp ce limba timpului fugea peste ore. au mers înainte, dar și înapoi.

cu acest sentiment am rămas după două albume robin and the backstabbers.

pastă de dinți sau mii de ani de mâine

mii de ani de mâine

More info:
Site oficial "robin and the backstabbers" "robin and the backstabbers" pe Wikipedia

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Blue Captcha Image Refresh

*