Swans - To Be Kind

1

Album: To Be Kind
Artist: Swans
Data lansării: 12 May 2014

Swans este o trupă de rock experimental din US, iar To Be Kind este al treisprezecelea album pe care-l lansează și primul care mi-a ajuns în căști.

Melodiile țin între 5 și 35 de minute, fiind un fel de Dead Can Dance cu influențe Mastodon, până la un anumit punct. Cred că trebuie să asculți tot albumul, fără întreruperi; devine din ce în ce mai dubios, dar nu-l poți opri și te întrebi cum ai ajuns să faci asta la ora 3 noaptea.

Sunetele sunt repetitive, din ce în ce mai complexe, te hipnotizează și te pregătești pentru un fel de transă psihedelică. Vocea îți accentuează starea, rostind asocieri de maxim trei cuvinte, nu fraze. Este un fel de post rock unde-ți este ghidată puțin imaginația.

Dintre toate melodiile, Bring the Sun/Touissant L’ouverture este singura care face notă discordantă și care poate fi ascultată ca un album, în cele 35 de minute spunând o poveste proprie.

Pare soundtrackul perfect pentru The Seventh Seal, în care joci șah cu moartea.

More info:
Site oficial "Swans" "Swans" pe Wikipedia"To Be Kind" pe Wikipedia"To Be Kind" pe LastFM"To Be Kind" pe Bandcamp"To Be Kind" pe Amazon

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Blue Captcha Image Refresh

*